Låna till Lycka

Under de senaste åren, har ny forskning gett oss en mycket djupare förståelse för relationen mellan det vi tjänar och hur vi mår. Ekonomer har granskat sambandet mellan inkomst och lycka i olika länder och psykologer har frågat ett stort antal personer för att ta reda på vad som verkligen gör oss lyckliga när det kommer till pengar.

Resultaten, vid första anblicken kan verka lite självklart: Ja, människor med högre inkomster är i stort sett lyckligare än de som kämpar för att få det att gå ihop.

Men om vi gräver lite djupare i resultaten kommer vi till en överraskande – och mycket mer användbar slutsats.

Det intressanta är att om pengar kan ge lycka. Är det då möjligt att låna pengar för att bli lyckligare? Att ta ett lån för att åka på en utlandssemester är kanske trots allt inte en så tokig ide.

Den senaste forskningen antyder att rikedom ensam inte ger någon garanti för ett bra liv. Mycket viktigare än en stor inkomst är hur människor använder den. Exempelvis att ge bort pengar gör människor mycket lyckligare än att slösa pengar på sig själva. Och när de vill spendera pengar på sig själva blir människor mycket lyckligare när de använder dem för upplevelser som resor än för materiella tillgångar

Med detta i åtanke kan vi se vad den senaste forskningen säger om hur människor kan utnyttja sina kronor smartare och maximera sin lycka.

Erfarenheter är värda mer än du tror

Ett flertal studier som genomförts under de senaste 10 åren har visat att livserfarenheter ger oss mer varaktig glädje än materiella ting men att människor fortfarande ofta förnekar sig upplevelser och prioriterar köp av materiella varor.

I en studie visade det sig att folk tror att materiella inköp erbjuder bättre valuta för pengarna eftersom erfarenheter är flyktiga, och materiella varor håller längre. Så, även om de upplever mer lycka av en semester eller konsertbiljetter föredrar de flesta att köpa materiella ting istället.

Men när personer tittade tillbaka på sina inköp, insåg de att erfarenheter faktiskt gett bättre värde.

Om du vill ha ett lyckligt liv res till främmande länder istället för att köpa en dyr kaffebryggare! Har du inga pengar – ta ett lån och satsa på dig själv!